FRAKT: 79,-                FRI FRAKT OVER 699,-                FRI RETUR                BETAL MED VIPPS, KLARNA ELLER BANKID
Trade for Hope siden 1997

Bærekraft

Others er en del av Frelsesarmeens internasjonale arbeid. Vi har forpliktet oss til å samarbeide med alle FN-land om å skape en mer rettferdig og bærekraftig verden. Others ser tydelig hvordan enkle virkemidler kan skape mindre fattigdom og flere muligheter for alle gjennom arbeidet vi driver.

Ved å være kunde hos Others bidrar du til å skape en mer rettferdig og bærekraftig verden. Under kan du lese mer om hvilke bærekraftsmål arbeidet bidrar til enten direkte, eller som en konsekvens av vårt arbeid.

Utrydde fattigdom

Bærekraftsmål #1

Others sitt formål er å skape arbeidsmuligheter for mennesker som i dag står uten arbeid, som er offer for moderne slaveri eller ulike typer tvangsarbeid.

Fattigdom er i stor grad knyttet til økonomiske muligheter. Når man ikke har en jobb, har man heller ingen inntekt. Og uten inntekt havner man raskt i en fattigdomssituasjon. Fattigdom kan også være en konsekvens av klimaendringer, krig eller konflikt. Men resultatet er likt. Manglende mulighet til arbeid, eller vedvarende underbetalt arbeid fører til fattigdom. Spesielt rammet er kvinner.

Når vi skal etablere arbeidsplasser gjennom Others, har vi spesielt fokus på kvinner. Kvinner har langt færre muligheter til å gå på skole, ta en utdanning og få seg jobb enn menn. Gjennom arbeidet med Others legges det til rette for at kvinner kan jobbe med produksjon hjemme samtidig som man kan passe barn og holde husholdningen.

I en tradisjonell familie i utviklingsland, er mannen hovedinntektskilden. Ved å skape arbeidsplasser også for kvinner får familien to inntekter og kan gå fra å ikke bare overleve, men til å leve, spare, investere og forbedre livet. Det løfter mennesker ut av fattigdom. Noen av våre produksjonsgrupper har etablert mikrofinansiering eller låne-sparegrupper (delmål 1.4, 1.5).

 
Utrydde sult

Bærekraftsmål #2

Det er en menneskerettighet å få i seg nok mat til å leve et godt liv. Others tilbyr sine produsenter en rettferdig lønn for arbeidet og muligheten til å ha nok mat på bordet til seg og sin familie. Mange av våre produsenter forteller om opplevelsen av å være en ressurs for andre, i istedenfor en byrde for familien eller lokalsamfunnet.

Gjennom en rettferdig lønn får man muligheter til å dyrke sine egne grønnsaker, samt selge eller donere overskudd av mat til mennesker man har rundt seg. Mange av Others-produsentene oppretter egne småskala bedrifter på siden av Others-produksjonen som en konsekvens av en rettferdig lønn.

De forteller om overskudd til å investere i frø, eller vanntanker slik at man kan dyrke mer jord og blir mer selvforsørget (delmål 2.3).

I 2021 ble 32 småskala bedrifter opprettet av våre produsenter.

 

God helse og livskvalitet

Bærekraftsmål #3

God helse, både fysisk og psykisk, er en viktig forutsetning for å leve et godt liv og nå sitt fulle potensiale. Vår helse påvirker mulighetene våre og må gjelde for alle mennesker uavhengig av alder og bosted.

En god fysisk og psykisk helse er en viktig forutsetning for å kunne leve et godt og velfungerende liv. Tilgang på arbeid bidrar til å bekjemp psykisk sykdom, men er også forebyggende mot rusmisbruk. Rusmisbruk øker mest blant menn, også i lavinntektsland, og rammer familien hardt om mannen er eneste inntektskilden (delmål 3.5). En jobb å gå til motvirker lediggang og rusmisbruk.

Når kvinner gis mulighet for å være en inntekstbringer til familien, opplever vi at lønnen fra Others prioriteres fornuftig og betaler skolepenger for barna, invester i bedre boforhold for familien, forbedre kosthold, kjøpe nødvendige medisiner, eller finansierer sitt behandlingsbehov.

Alle våre produsenter er rekruttert gjennom det lokale og sosiale arbeidet. Frelsesarmeens driver mange ulike helseklinikker med opplæring innen generell helsehjelp, vaksinering eller undervisning om familieplanlegging eller seksuelle overførbare sykdommer.

 

God utdanning

Bærekraftsmål #4

Kvinner i arbeid skaper inntekter til hele familien, og spesielt barns utdannelse. Når vi spør hva våre produsenter bruker lønnen sin på, er dette det første de forteller, hvor stolte de er over å kunne betale skolepenger for barna sine.

Inntekten brukes også til skoleuniformer eller for transport til egen utdanningsplass.

En inkluderende og god utdanning er viktig for både barn og voksne. Ved rehabiliteringssenteret til Frelsesarmeen i Old Dhaka, Bangladesh gis det grunnleggende opplæring i lese og skrive ferdigheter for mennesker som har vært utsatt for tvangsarbeid og moderne slaveri. Others-produksjonen er et av flere ledd i dette prosjektet, og er med på å skape muligheter til grunnleggende kunnskap for å klare seg selv.

 

Likestilling mellom kjønnene

Bærekraftsmål #5

FN’s bærekraftsmål sier: Likestilling handler om en rettferdig fordeling av makt, innflytelse og ressurser. Å leve et fritt liv uten vold og diskriminering er en grunnleggende menneskerettighet og er avgjørende for utvikling av menneskene og samfunnet.

Others bidrar til delmål 5.2, 5.5, og 5a gjennom å bekjempe menneskehandel og legge til rette for jobb i eget lokalsamfunn. Dette hindrer mennesker fra å oppsøke arbeid i overbefolkede bysamfunn. Veien til moderne slaveri, seksuell utnyttelse og tvangsarbeid er kort. Others jobber for å etablere arbeidsplasser i lokalsamfunn, der man har nettverk og familie rundt seg og inntekten gir mulighetene til å eie sitt eget sted å bo og til å kjøpe egen eiendom.

 

Anstendig arbeid og økonomisk vekst

Bærekraftsmål #8

Ifølge FN’s rapporter tjener halvparten av verdens befolkning så dårlig at de ikke kan leve av lønnen sin. Ved å skape gode og fleksible arbeidsplasser, når vi flere av bærekraftsmålene. For å utrydde fattigdom og bekjempe ulikheter i verden, må alle ha mulighet for en jobb.

Vår jobb er å lage arbeid der det finnes få muligheter. Mennesker med funksjonsbegrensninger opplever ofte å stå bakerst i arbeidskøen.

Gjennom Others skaper vi så enkle og fleksible produksjonsteknikker med fokus på håndverk og håndarbeid som krever liten bruk av maskiner, elektrisitet eller vann. Mennesker med nedsatt funksjonsevne kan også delta i arbeidet da produksjonen av Othersprodukter kan tilrettelegges den enkelte. Others bidrar til delmål 8.3, 8.5 og 8.7.

 

Mindre ulikhet

Bærekraftsmål #10

Others er en del av Frelsesarmeens bistandsarbeid og er bare en av mange måter verden kan gjøres mer rettferdig.

For å skape en mer rettferdig og bærekraftig verden er det viktig å redusere ulikhetene i – og mellom land.

Others skaper en utjevning av ulikheter og flere mennesker har like muligheter.

Ulikheter og fattigdom skapes i større grad i krig, konflikt gjennom klimaendringer, sult og menneskerettsbrudd.

Lønningene reguleres årlig av Frelsesarmeen lokalt som har kjennskap til det lokale lønnsnivået, rettigheter og forhandlinger.

Others bidrar til selvforsørgelse der det ikke er en selvfølge, som for klimautsatte kaffebønder i Kenya som opplever tørke og andre utfordringer knyttet til jordbruk. Vi tilbyr en rettferdig lønn for avlingene og sammen med lokale agronomer jobber vi for et sunt og rent jordsmonn.

 

Ansvarlig forbruk og produksjon

Bærekraftsmål #12

Othersproduksjonen krever lite eller ingen bruk av elektrisitet eller bruk av drikkevann.

I produksjon av tre produktene benyttes bærekraftige tresorter som Gamari og Saman Albizia som avgir et lavt klimaavtrykk. Når vi kjøper inn treverk til produksjon er det viktig for oss at vi utnytter alle treets dimensjoner. Hele treet skal utnyttes. Store flater fra stammen går til produkter som fjøler og asjetter, mens mindre deler fra avkapp eller grener blir til stjerner til juletreet, eller elementer på en nøkkelring.

Vår produksjon tar alltid utgangspunkt i lokal tilgang på råvarer og håndverkstradisjoner, som fletting av jute i Bangladesh eller sisal i Kenya.

Vi benytter oss hovedsakelig av manuell kraft og baserer oss på håndverk og håndarbeid både i produksjon av treverk, veving, brodering eller fletteteknikker i kurver eller matter. Solen tørker kaffebærene, eller treverket ned til riktig fuktprosent. Hender arbeider i stedet for maskiner.

En rettferdig lønn til produsenten regulerer utsalgsprisen. På den måten kan vi påvirke kjøpekraften for både nåværende og fremtidig generasjoner.
Vi kaster oss sjelden på trender, men lager produkter som holder seg godt over tid og som kan brukes på mange ulike måter.
Vi har lite eller sjeldent salg på varer. Vår filosofi er at varer ikke skal på salg fordi mennesker ikke er til salgs.

 

Samarbeid for å nå målene

Bærekraftsmål #17

For å oppnå forståelse og muligheter på tvers av land trenger vi trygge og forutsigbare samarbeidspartnere. Gjennom videresalg av våre produkter til kjeder og enkeltstående butikker skaper vi enda flere muligheter for flere produsenter.

Siden 2017 har Others samarbeidet med kjøkkenkjeden Kitchn, som i dag tilbyr utvalgte Othersprodukter i alle landets butikker.

Samarbeid med norske kjeder i detaljhandelen skaper oppmerksomhet rundt arbeidet og verden vi levere i. Men vel så viktig er den stabiliteten det skaper for produksjonen og produsentene. Høye og jevne ordre skaper forutsigbarhet for produksjon og inntekter.
Det er viktig for oss å finne gode og naturlige produkter som passer inn i sortiment hos våre samarbeidspartnere.

Bokkjeden ARK har gjennom mange år plukket ut sine Others-favoritter til høysesonger.
Vi kan også nevne samarbeid med Floriss, Enklere liv, Plantasjen, Home and Cottage. Andre kjeder og flere frittstående butikker finner sine favoritter til det lokale publikummet fra Others.

Others deltar på Oslo Design Fair to ganger i året for å utvikle gode samarbeid med forhandlere rundt omkring i hele Norge.

 

Du finner en oversikt over hvor du kan kjøpe Othersproduktene i butikk på våre nettsider her:

Fri frakt

Ved kjøp over 900,-

Personlig service

Featuring Stine & Anne-Berit

Gaver med mening

Bekjemp fattigdom & tvangsarbeid

Håndlaget

Kvalitetsprodukter laget for hånd

Trygg handel

Sikker og etisk handel

 • Håndlaget
  KVALITETSPRODUKTER LAGET FOR HÅND
 • Gaver med mening
  BEKJEMP FATTIGDOM & TVANGSARBEID
 • Trygg handel
  SIKKER OG ETISK HANDEL
 • Personlig service
  FEATURING STINE & ANNE-BERIT
 • Fri frakt

  VED KJØP OVER 900,-

KONTAKT

FRELSESARMEEN OTHERS NORGE
KOMMANDØR T.I ØGRIMS PLASS 4
0165 OSLO
MVA: 938498318

MAIL@OTHERS.NO
+47 22 99 85 00

FØLG OSS
Ønsker du å motta vårt nyhetsbrev?
  0
  Din handlekurv
  Din handlekurv er tomTilbake til shoppen
   Legg til rabattkode