Oppskrift Stines matpakke-rundstykker
- 50 g fersk gjær /1 pakke tørrgjær
- 12 del lunkent vann
- 2 ss rapsolje
- 1 kg grovbakst mel
- 3 del hvetekli
- 2 del havrekli
- 1 del linfrø
- 2 ts salt
For mer fiber/variert smak kan man tilsette f.eks.:
- 200 g hakkede hasselnøtter
- 10 tørkede aprikoser i biter
- 150g rosiner
Fremgangsmåte.
Bland alle ingredienser sammen og elt deigen enten 10 min i kjøkkenmaskin eller 15 min for hånd. Lang eltetid gjør deigen smidig og du får en god glutenutvikling i deigen. Det gjør at du får en god deig å jobbe med og luftig bakst.
La heve i 30-40 min under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted.
Når hevetiden er over, hvelver du deigen ut på kjøkkenbenken og kjevler den ut til du har en flat deig med ca 2 cm tykkelse. Ta deretter et kjøkkenglass og stikk ut runde rundstykker. Legg de på et stekebrett med bakepapir.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Stek rundstykkene i ca 15-20 min. Følg med, steketiden avhenger fra ovn til ovn.