Skip to main content
FRAKT: 79,-                FRI FRAKT OVER 699,-                FRI RETUR                BETAL MED VIPPS, KLARNA ELLER BANKID

Fredelig frokost på 1-2-3

Søndagsfrokost, lett som en plett. Men hva med alle de andre dagene?

Frokosttips fra Others

Vi har alle litt dårlig tid om morgenen. Enten vi skal av gårde på jobb alene eller om vi skal vi levere barna på skole og barnehage på vei til jobb i full fart. 

Barna, og kanskje du, er trøtte og har ikke lyst å stå opp. Noen er ikke sultne, andre vil bare kose.  

Vi gir deg noen tips til hvordan du kan oppleve en fredelig frokost også på hverdagene + 2 skikkelige gode oppskrifter. 

Våre 8 tips til deg

  1. Har du barn? Gi en i familien ansvaret for å planlegge frokosten. Du vil bli overrasket over kreativiteten rundt bordet. 
  2. Tenn stearinlys. Start dagen i rolige omgivelser. 
  3. Still klokka 20 minutter tidligere enn du pleier. Så du rekker å puste.
  4. Fortell en historie eller dagens vits til hverandre. Eller les en historie. 
  5. Lag en deilig bygg-grynsgrøt dagen før. Oppskrift finner du lenger ned. 
  6. La oppvasken stå til dere kommer hjem fra jobb. Ingen ser den likevel. 
  7. Planlegg neste frokost allerede dagen før. Kjøleskapsgrøt er helt supert. 
  8. Nyt sammen! Legg bort mobilen og vær tilstede. Den mailen kan vente 20 min. 

En rolig start på dagen

«En rolig start på dagen gir deg en god og rolig følelse »

Oppskrift bygg-grynsgrøt

2 dl bygg gryn

1 literMelk

1/2 ts salt

Sett byggryn i kaldt vann om kvelden og la de stå over natten i vann (bruk rikelig med vann)

Vannet siles av før byggrynene kokes med melk

Ha melk, byggryn og salt i en kjele, og kok i 20 min under omrøring

Oppskrift Stines matpakke-rundstykker

  • 50 g fersk gjær /1 pakke tørrgjær
  • 12 del lunkent vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 kg grovbakst mel
  • 3 del hvetekli
  • 2 del havrekli
  • 1 del linfrø
  • 2 ts salt

For mer fiber/variert smak kan man tilsette f.eks.:

  • 200 g hakkede hasselnøtter
  • 10 tørkede aprikoser i biter
  • 150g rosiner

Fremgangsmåte. 

Bland alle ingredienser sammen og elt deigen enten 10 min i kjøkkenmaskin eller 15 min for hånd. Lang eltetid gjør deigen smidig og du får en god glutenutvikling i deigen. Det gjør at du får en god deig å jobbe med og luftig bakst.

La heve i 30-40 min under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted.

Når hevetiden er over, hvelver du deigen ut på kjøkkenbenken og kjevler den ut til du har en flat deig med ca 2 cm tykkelse. Ta deretter et kjøkkenglass og stikk ut runde rundstykker. Legg de på et stekebrett med bakepapir. 

Sett stekeovnen på 225 grader. 

Stek rundstykkene i ca 15-20 min. Følg med, steketiden avhenger fra ovn til ovn. 

Ta vare på hverandre
alle dager

«Takk Others for deres fine inspirasjonsguide. Når jeg flyttet hjemmefra så var det vanskelig å vite hvor jeg skulle begynne. Og jeg ante ikke at jeg skulle begynne med farger. Jeg har et bitte lite kjøkken men med hjelp av smarte oppbevaringsprodukter og fine fargekombinasjoner så var det enkelt for meg å finne frem til det jeg ønsket meg»

Anna, 22 år
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til shoppen
      Legg til rabattkode