Skip to main content
FRAKT: 79,-                FRI FRAKT OVER 699,-                FRI RETUR                BETAL MED VIPPS, KLARNA ELLER BANKID
Frelsesarmeen sitt

Kaffeprosjekt

Vi kjøper vår kaffe direkte fra en gruppe kaffebønder i Matungulu, Kenya. Her er det lange tradisjoner for småskala kaffedyrkning, men det er utfordrende å leve av for bøndene. Vi ønsker å jobbe langsiktig for å øke levestandarden til denne gruppen med bønder, og bidrar derfor også med veiledning og investeringer som skal gi større og bedre avlinger.

Vi kjøper vår kaffe direkte fra en gruppe kaffebønder i Matungulu, Kenya. Her er det lange tradisjoner for småskala kaffedyrkning, men det er utfordrende å leve av for bøndene. Vi ønsker å jobbe langsiktig for å øke levestandarden til denne gruppen med bønder, og bidrar derfor også med veiledning og investeringer som skal gi større og bedre avlinger.

Vi er opptatt av at kaffen skal holde høy kvalitet og er stolte av å samarbeide med det norske kaffebrenneriet KAFFA. Under kan du lese deres tips for brygging av filterkaffe og hele bønner.

Bryggetips:

Filterkaffe

Det enkle kan ofte være det beste, og de fleste av oss har en kaffetrakter hjemme. Denne kaffen har vi ferdigmalt for deg slik at den egner seg spesielt godt å brygge på vanlig kaffetrakter. Vi anbefaler å bruke 60 gram kaffe per liter vann, og fukt gjerne filteret i kaldt vann før du brygger. Husk at uansett hvilken bryggemetode så smaker kaffen best når man bruker ferske råvarer og rent utstyr. 

Bryggetips:

Hele bønner

Denne kaffen er brent til å passe flere ulike bryggemetoder og passer godt til både kaffetrakter, presskanne og kokekaffe. Vi anbefaler å bruke 60 gram kaffe per liter vann. Håndbrygget kaffe har også blitt en favoritt for mange og er en enkel måte å brygge kaffe til én eller to kopper. Hario v60, Chemex og Aeropress er gode tips for deg som vil teste håndbrygg. Husk at uansett hvilken bryggemetode så smaker kaffen best når man bruker ferske råvarer og rent utstyr. 

kr 129.00 inkl mva

Others kjøper kaffe direkte av småskala kaffebønder i Matungulu, Kenya- et område med utfordrende dyrkingsforhold grunnet høydemeter og klimaendringer.  Området er kjent for lange tradisjoner for småskala kaffedyrkning, men stadige endringer i klima med uforutsigbar regntid og tørketid gjør dyrkeforholdne vanskeligere, og setter bøndene i en vanskelig økonomisk sitasjon. Jordsmonnet i området egnet seg godt til kaffedyrking, men Matungulu ligger høyt over havet og har senere innhøsting av avling enn andre steder i Kenya. Det resulterer i pressede priser på kaffemarkedet og vanskelig leveforhold for kaffebøndene.

Vi ønsker å jobbe langsiktig for å øke levestandarden til denne gruppen med bønder, og bidrar derfor også med veiledning og investeringer som skal gi større og bedre avlinger.

Bøndene Others samarbeider med er organisert i Machakos Union. Det bidrar til å tilrettelegge for gode arbeidsforhold for kaffebøndene og bedre forutsetninger for et godt kvalitetsprodukt.

Vi er opptatt av at kaffen skal holde høy kvalitet og er stolte av å samarbeide med det norske kaffebrenneriet KAFFA. Kaffen blir brent på Ryen i Oslo og kommer i pakker på 250g, filtermalt eller hele bønner.

    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til shoppen
      Legg til rabattkode