Pinnebrød
4 porsjoner
4 dl hvetemel
0,5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss smør
1,5 dl vann eller melk
Bland sammen alt det tørre. Så smuldrer du i smøret. Tilsett vann eller melk og rør sammen til en glatt, og ikke for klissete deig. Når du bruker bakepulver, trenger du ikke tenke på temperaturen på vann eller melk som tilsettes.
Når deigen er ferdig elter du litt olje rundt deigen og legger den i en brødpose. Oljen gjør at deigen ikke klistrer seg til posen. Deigen tåler også godt å ligge i en kald sekk.
Lag et bål og surr deigen rundt en pinne. Den som venter på noe godt…
God tur!
Psst… er du ikke så glad i pinnebrød? Lag en bolleeig i stedet da vel Du kan fint reduserer litt på mengden gjær da deign ofte får heve litt lenger i sekken enn på benken hjemme. Og du… ta med ltt kanel og sukkerblanding i en pose og dypp de nygrillede bolle-pinnebrødene i blandinge. Da får du kanelbolle-pinner… syyykt godt!